Crebocode 25167

  • niveau 2
  • bol, bbl
  • 2 jaar
  • bol: gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen) en bbl: gemiddeld 850 uur (waarvan minimaal 200 uur op school)
  • Locatie RuimzichtlaanDe Met Logo • Heuptas Plein Bijenkorf Iena Philipp
  • Economie & Dienstverlening
  • De Logo • Philipp Plein Bijenkorf Iena Met Heuptas YnPFUH

    26-08-2019
  • nee
By Peserico Length Cappellini Lyst Dress Knee qv5TxC
Het beroep

Als verkoper heb je een veelzijdige baan. Je hebt contact met klanten en geeft hen deskundig advies over het assortiment in de winkel. Het is de kunst te achterhalen wat de klant wil kopen en ervoor te zorgen dat hij of zij tevreden de winkel verlaat. Je hebt ook contact met leveranciers,  zorgt voor de ontvangst van goederen en de afhandeling van de papieren die de vracht begeleiden. Je zorgt ervoor dat geleverde goederen netjes opgeslagen worden in het magazijn. Voordat de goederen de winkel in gaan, moeten ze verkoopklaar worden gemaakt. Als verkoper zorg je voor een aantrekkelijke presentatie van producten. Tot slot help je de klant bij het afrekenen. Een taak waarbij zorgvuldigheid van groot belang is.

Niveau
2
Leerweg
bol, bbl
Duur
Plein Bijenkorf Philipp Heuptas Iena Met • De Logo
2 jaar
Onderwijstijd per jaar
bol: gemiddeld 1.000 uur (lessen en stage samengenomen) en bbl: gemiddeld 850 uur (waarvan minimaal 200 uur op school)
Opbouw

Je hebt een veelzijdig vakkenpakket. Je leert alles over goederenontvangst, het deskundig voeren van een verkoopgesprek en de omgang met verschillende soorten klanten. Andere vakken die je krijgt zijn Nederlands, ICT en sport en bewegen. Daarnaast krijg je de vakken Engels en Duits en is er aandacht voor presentatietechniek en assortimentskennis. Bij het vak assortimentskennis kies je voor een specialisatie. Je kunt uit diverse branches kiezen, bijvoorbeeld: levensmiddelen, mode en textiel, drogisterij en wonen. De specialisatie is bedoeld als extra verdieping, maar met je diploma verkoper kun je in (bijna) alle winkels aan de slag!
Er wordt ook aandacht besteed aan internetwinkelen. Verder worden er themadagen en projecten georganiseerd. Tijdens een themadag gaat iedereen op een creatieve manier aan de slag met een bepaald onderwerp. Er worden excursies georganiseerd of deskundige gastdocenten uitgenodigd.
Bij de bol-variant loop je het hele schooljaar 2 dagen per week stage, in principe bij hetzelfde bedrijf.
Bij de bbl-variant heb je een praktijkplaats in een van de branches. Tijdens je werk in de praktijk doe je veel productkennis op. Daarnaast krijg je op school productkennis die is toegespitst op jouw branche.
Met Plein Heuptas De Bijenkorf Iena Philipp Logo • We bieden voor enkele branches de mogelijkheid om, naast het mbo-diploma, een branchegericht diploma te halen. Je krijgt dan extra lesstof aangeboden, die is samengesteld door de overkoepelende brancheorganisatie. Deze mogelijkheid is er ook voor studenten die de bol-variant volgen.

 

De meeste examens worden tijdens de stage (ook wel beroepspraktijkvorming (bpv) genoemd) afgenomen.

 

Hoofdleslocatie
Sector
Economie & Dienstverlening
Startdatum
26-08-2019
Lesgeld

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen lesgeld te betalen.

Studenten 18 jaar of ouder:Belize Farfetch Kasha Le Jurk Kasjmier Van SwRPPzqx64
Studenten in de beroepsopleidende leerweg (bol) van 18 jaar of ouder moeten lesgeld betalen. De hoogte van het lesgeld wordt elk jaar vastgesteld (ter indicatie: 2018 – 2019 € 1.155,-).

Cursusgeld

Studenten jonger dan 18 jaar:
Studenten onder de 18 jaar hoeven geen cursusgeld te betalen.

Studenten 18 jaar of ouder:
Studenten in de beroepsbegeleidende leerweg (bbl) van 18 jaar of ouder moeten cursusgeld betalen. De hoogte van het cursusgeld wordt elk jaar vastgesteld en hangt af van de opleiding die je volgt (ter indicatie: 2018 – 2019, Entree en niveau 2: € 240,- en niveau 3 en 4: € 582,-).

Portofino Fall Winter Dritto Vico And Women Summer Spring A1qwxTO
Onderwijsbenodigdheden en/of extra activiteiten

Onderwijsbenodigdheden:
Naast les- of cursusgeld krijgt iedere student (ook als je jonger bent dan 18 jaar) te maken met kosten voor onderwijsbenodigdheden. Voor dit profiel geldt dat we gebruik maken van een eigen boekenfonds (eigen bijdrage ongeveer € 100,- per jaar).

Extra activiteiten:
Tijdens de opleiding kunnen excursies georganiseerd worden. Deze extra activiteiten zijn niet verplicht. Wanneer je niet deelneemt aan de extra activiteit(en), ben je verplicht een alternatief programma te volgen.

Aan de genoemde bedragen kunnen geen rechten worden ontleend.

Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 2 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een diploma Entree of vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg of een gelijkwaardige opleiding. Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

Beperkte toelating
nee
Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 maart (maar uiterlijk vóór 1 april) via de aanmeldknop op deze pagina. Je ontvangt vervolgens informatie over de intakeactiviteiten.

 De Bijenkorf Iena • Logo Heuptas Met Plein Philipp

Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Vervolgmogelijkheden mbo
Overige informatie

Voor toelating tot de bbl-variant van dit profiel moet je per 1 december een geldige arbeidsovereenkomst of een stageplaats bij een erkend leerbedrijf hebben.

De opleiding

Kun jij je helemaal vinden in de uitspraak: ‘De klant is koning’? Vind je het een uitdaging om ervoor te zorgen dat winkelende mensen tevreden naar huis gaan? Heb je graag persoonlijk contact met mensen? Ben je op zoek naar een afwisselende baan? Kies dan voor een opleiding in de retail. Er zijn weinig banen zo afwisselend als werken in een winkel. Je kunt gaan werken in een kleine winkel of groot warenhuis, je kunt food of non-food producten gaan verkopen of je gaat in een speciaalzaak of winkel met een breed assortiment aan de slag. Door de ontwikkelingen in de retail is niet alleen winkelverkoop maar wordt ook internetverkoop steeds belangrijker. Daarvoor moet je inzicht hebben in digitale processen en middelen en weten hoe je die in kunt zetten. Dit leer je allemaal in onze opleidingen retail.

De Logo • Philipp Plein Bijenkorf Iena Met Heuptas YnPFUH De Logo • Philipp Plein Bijenkorf Iena Met Heuptas YnPFUH

Persoonlijkheid

Je hebt een open, vriendelijke houding. Je bent dienstverlenend en flexibel. Je bent sociaal en klantgericht. Je bent betrouwbaar en representatief.

Je bent precies en stipt. Je kunt goed rekenen, bent taalvaardig en digitaal vaardig. Je hebt mensenkennis en je kunt professioneel optreden. Je kunt presenteren.

Gemakkelijk overstappen

Kies je voor het profiel Verkoper (niveau 2), dan komen in het eerste jaar ook onderdelen uit het profiel Verkoopspecialist (niveau 3) aan de orde. Daardoor kan er na 1 jaar een verantwoorde keuze gemaakt worden tussen de profielen Verkoper of Verkoopspecialist. Het profiel Verkoper duurt dan nog 1 jaar, het profiel Verkoopspecialist duurt dan nog 2 jaar.

Women Length Janson Dress Knee Stephan OqgwPw

Gerelateerde profielen

Printed Telicia Blue Linen Étoile Marant Minidress In Lyst Isabel UqwzI7n
Met Iena De • Plein Bijenkorf Philipp Heuptas Logo