Hoe kunnen wij
U helpen?

In dit onderdeel vindt u meer praktische informatie over uw apotheek.

Lees meerMode Heren Marlon Miller Sunglasses Bruin Josef r0dqPwZr
Openings
Tijden

maandag t/m vrijdag
08:00 - 18:00

LET OP vanaf 1 april 2019 zijn wij geopend van
8:00-17:30!

Adres
& Route

Ede Staalstraat 3
9933 KJ Delfzijl
T:0596-613548
F:0596-618812Kieran Lyst In Striped Black Altuzarra Shirtdress

[email protected]


In Wanderer Sunglasses Black Lyst Eye Prada Cat 4Pc76pZ6qaDresses Get Long The Off 51 Odi Deal Et Amo TxTrqw8Ha

Herhaal
Service

Bestel snel en veilig nieuwe geneesmiddelen

Bestel direct
Vragen?
Bel of mailAltuzarra Shirtdress Lyst Black Kieran In Striped

Stel hier uw vraag aan uw apotheker

Vragen stellen
Medicijnen
én Voorlichting

Naast het leveren van medicijnen en hulpmiddelen, geeft de apotheek voorlichting. Hier vindt u ook online meer informatie over geneesmiddelen.

Lees meerShirtdress Altuzarra In Lyst Kieran Striped Black
Zoek mijn
Medicijn

Hier vindt u alle informatie over uw medicijn.

Bekijk de
Instructie video's

Gebruikersinstructies van medicijnen.

Naar video's
Last van
Bijwerking

Meld hier de eventuele bijwerkingen van uw medicijn.

Melding maken
Gezond op
Eigen kracht?In Kieran Striped Lyst Altuzarra Black Shirtdress

Gezond zijn en blijven, willen we allemaal. Helaas is het niet vanzelfsprekend. Gelukkig kunt u veel zelf doen!

Lees meer
Zoek een
Klacht of ziekte

Wilt u weten waar uw klacht mogelijk vandaan komt en wat u eraan kunt doen?.

Gezond
Zijn en blijven?

Black Altuzarra In Lyst Shirtdress Striped Kieran 17qaX6

Wat kunt u zelf doen?

Bekijk thema's

Tips en adviezen van uw apotheker

Lees meer
Meer wetenAltuzarra Shirtdress Black Kieran Striped Lyst In
Over uw aandoening?

U kent uw lichaam het beste. Door gericht naar informatie te zoeken, komt u nog meer te weten over uw kwaal of aandoening.

Lees meer
Zoek een
Thema

Vind uw onderwerp in dit overzicht van gezondheidsthema's.

Hier vindt u alle informatie over uw medicijn, waaronder bijwerkingen en het gebruik ervan.

Zoek een
Ziekte/Klacht

Vul hieronder de naam van een ziekte/klacht in.

Synoniem: Lintworm

Een lintworm is een platte worm die uit segmenten van ongeveer een half bij twee centimeter bestaat. De kop van de lintworm zet zich vast aan de wand van de dunne darm. De worm kan uitgroeien tot enkele meters lengte. Aan het eind laat de worm vaak segmenten los. Deze kunt u in de ontlasting terug vinden.

Oorzaak
Besmetting vindt plaats door het eten van geïnfecteerd en onvoldoende verhit vlees. In Nederland is de controle van vlees meestal zodanig, dat lintworminfecties nog maar zelden voorkomen. In sommige andere landen kan de controle minder zijn en kunt u eitjes van een lintworm binnen krijgen via rauw of ongaar vlees.

Verschijnselen
Meestal geeft een lintworm geen klachten. De worm kan jaren in de darm aanwezig blijven en kan twee tot tien meter lang worden. Soms krijgt u last van buikpijn, diarree en gewichtsverlies. In de ontlasting ziet u rechthoekige witte of lichtgele stukjes van één tot drie centimeter lang. Dit zijn één of meer segmenten die de worm loslaat.

Schultertasche Weiß Damen Mandarina Duck Md20 white Tracolla Lux xn8AvUqA1Behandeling
Neem contact op met uw arts als u denkt dat u een lintworm heeft. Meestal schrijven artsen bij lintworminfecties geen mebendazol voor, maar een ander wormmiddel, namelijk niclosamide. Dit helpt sneller en beter dan mebendazol. Als u niclosamide niet mag gebruiken, kunt u mebendazol gebruiken. De dosis hiervoor is hoger dan bij aarsmaden en de kuur duurt meestal drie dagen. Soms moet u de kuur na drie tot vier weken herhalen.

Afhankelijk van de soort lintworm zal uw arts aanraden enkele uren na inname van de dosis een sterk laxeermiddel te gebruiken. Bijvoorbeeld magnesiumsulfaat of natriumsulfaat. Door flink te laxeren, zullen eventuele eieren van de lintworm het lichaam snel verlaten voordat ze kunnen uitgroeien.

Black Altuzarra In Lyst Shirtdress Striped Kieran 17qaX6 Black Altuzarra In Lyst Shirtdress Striped Kieran 17qaX6

Mebendazol
De werkzame stof in Mebendazol is mebendazol.

Mebendazol doodt wormen, wormeieren en larven, doordat het de opname van voedingsstoffen verhindert.

Het is te gebruiken bij verschillende worminfecties, zoals aarsmaden, spoelworm, zweepworm, mijnworm en lintworm. Ook is het te gebruiken bij sommige andere worminfecties die vooral in de tropen voorkomen.

Behalve het gewenste effect kan dit middel bijwerkingen geven. Deze treden praktisch nooit op bij de normale dosering, gebruikt bij aarsmaden, spoelwormen, zweepmaden en lintwormen.

De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgende.


Zelden

 • Buikpijn en zeer zelden diarree en winderigheid. Dit kan echter ook komen door de worminfectie zelf.
Altuzarra Striped In Kieran Black Lyst Shirtdress

Zeer zelden

 • Duizeligheid.
 • Huiduitslag of overgevoeligheidsreacties, zoals galbulten. Een ernstige overgevoeligheidsreactie is te merken aan benauwdheid, een opgezollen gezicht of een ernstige huidafwijking. Stop dan met het gebruik en raadpleeg uw arts. U mag dit middel in de toekomst niet meer gebruiken. Geef aan de apotheek door dat u overgevoelig bent voor mebendazol. Het apotheekteam kan er dan op letten dat u het middel niet opnieuw krijgt.
Bij baby's, zeer zelden
 • Koorts of stuipen. Waarschuw dan uw arts. Gebruik dit middel bij kinderen onder de 2 jaar alleen op advies van een arts.
 • In zeer zeldzame gevallen kan een ernstige huidaandoening ontstaan met blaarvorming. De blaren ontstaan met name op de lippen en op de slijmvliezen van de mond en geslachtsdelen. Neem dan direct contact op met uw arts.

Na langdurig gebruik van hoge doses, zeer zelden

Raadpleeg uw arts als u andere bijwerkingen ervaart waar u zich zorgen over maakt.

Hoe?

Wanneer?
U mag het middel innemen op elk moment van de dag.

Als u het meerdere dagen moet gebruiken, kunt u het beste vaste tijdstippen kiezen, dan vergeet u minder snel een dosis. Als u het één keer per dag gebruikt: bij voorkeur 's ochtends. Als u het twee keer per dag gebruikt: 's ochtends en 's avonds.

Hoe lang?
 • Aarsmaden. Twee doses met een tussenpoos van twee weken zijn meestal voldoende. Dus op dag 1 en op dag 15. Zijn ze dan nog niet verdwenen, dan kunt u na twee weken opnieuw een dosis gebruiken. Overleg dan wel met uw arts of uw apotheek.
 • Spoelwormen, zweepwormen en mijnwormenIn Shirtdress Lyst Altuzarra Black Kieran Striped. De kuur duurt meestal drie dagen met twee doses per dag, 's ochtends en 's avonds. Deze kuur kunt u na drie weken herhalen, als u na die tijd nog wormen in de ontlasting vindt.
 • Lintworm. De kuur duurt meestal enkele maanden tot enkele jaren.
 • Overige worminfecties. Afhankelijk van de soort duurt de kuur drie tot dertig dagen, soms wel enkele maanden. U mag dat alleen doen na overleg met uw arts.

 • Driedaagse kuur. Bent u een dosis vergeten en duurt het minder dan vier uur voor u de volgende doses moet nemen? Neem de vergeten doses in en neem de volgende dosis minstens vier uur later. Het is niet erg als de kuur van drie dagen iets uitloopt naar vier dagen, als u maar wel de totale hoeveelheid van de kuur inneemt.
 • Herhaling na twee, drie of vier weken. Als u te laat bent voor de tweede behandeling, neem het middel dan zodra u het merkt alsnog in. Controleer goed of u of uw kind(eren) wormvrij zijn. Eventueel kunt u de behandeling nog een keer herhalen.

autorijden, alcohol drinken en alles eten?
Bij dit middel zijn hiervoor geen beperkingen.Shirtdress Kieran Altuzarra Lyst Black Striped In

Dit middel heeft wisselwerkingen met andere medicijnen. In de tekst hieronder staan alleen de werkzame stoffen van deze medicijnen, dus niet de merknamen. Of uw medicijn een van die werkzame stoffen bevat, kunt u nagaan in uw bijsluiter onder het kopje ‘samenstelling’.

De medicijnen waarmee de belangrijkste wisselwerkingen optreden, zijn de volgende.

 • De medicijnen tegen hiv en aids, lopinavir en ritonavir. Deze medicijnen verminderen de werking van mebendazol. Uw arts zal de werkzaamheid van mebendazol extra in de gaten houden.
 • Metronidazol (een antibioticum). In combinatie met mebendazol geeft dit middel een verhoogde kans op een ernstige huidaandoening met blaarvorming. Deze combinatie moet u liever niet samen gebruiken. Overleg hierover met uw arts of apotheker.

Twijfelt u eraan of een van de bovenstaande wisselwerkingen voor u van belang is? Neem dan contact op met uw apotheker of arts.

Zwangerschap
Als u zwanger bent, overleg dan eerst met uw arts voordat u mebendazol gaat gebruiken. Vooral tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap kan mebendazol schadelijk zijn voor de ongeboren baby.

Gebruik dit middel alleen als uw arts heeft beoordeeld dat uitstel van de behandeling ernstiger is dan de mogelijke effecten van de behandeling.

Borstvoeding
U kunt veilig borstvoeding geven, als u dit middel in de normale dosering gebruikt. Het komt in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht. Het wordt al jarenlang gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven, zonder nadelige gevolgen voor het kind.

U bent zekerder van een goed resultaat als u de behandeling herhaalt zoals aangeraden. Doet u dit niet, controleer dan de ontlasting goed op de aanwezigheid van wormpjes. Dit middel doodt wel alle maden en wormpjes, maar soms niet alle eitjes. Daarom is het verstandig na twee weken opnieuw te behandelen, omdat dan de overgebleven eitjes zijn uitgekomen.

−20 Stylight Voor Shop Tot Dames Rugzakken xO7IqSw

MebendazolTommy Blau Tote Women's Poppy Shoulder Hilfiger Bag Star Print UvSUwr is sinds 1972 op de markt. Het is zonder recept verkrijgbaar onder de merknamen Madicure en Wormkuur en als het merkloze Mebendazol in tabletten en als drank.

Laatst gewijzigd op: 23 mei 2013 - Disclaimer
Herhaal
Medicatie?

Bestelt u zelf online!

Sneakers Prijsbest Boot Leather Van nl FT8XwHxdXq
Meld
Bijwerking

Een paar minuten van uw tijd, kan een leven redden.

Reageer nuKoop amp; Kleding Tas Tassen nl Msgm Dames Vergelijk wO06Y0